Κανονισμοί λειτουργίας

Τα βασικά

🤩 Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι αναγκαία και μόνο σε απόλυτη ανάγκη δικαιολογούνται απουσίες από το σχολείο. Οι γονείς στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται να ειδοποιήσουν το σχολείο για την απουσία.

🤩 Οι μαθητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους καθηγητές τους και τους μαθητές τους.

🤩 Να μην προκαλούν ζημιές στα έπιπλα του σχολείου, να μην γράφουν στους τοίχους και στα θρανία και να διατηρούν το σχολείο καθαρό. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και κατά την διάρκεια του διαλείμματος.

🤩 Η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων γίνεται μόνο στην εξωτερική αυλή του σχολείου, όχι μέσα στις αίθουσες ή στον χώρο αναμονής.

🤩 Τα δίδακτρα πρέπει να καταβάλλονται σε 8 μηνιαίες δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την χειμερινή περίοδο, από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα παύσης της φοίτησης μετά την πάροδο δυο ανεξόφλητων μηνών.

🤩 Τα δελτία προόδου δίνονται ανά τρίμηνο και περιλαμβάνουν τους βαθμούς των διαγωνισμάτων, περιγραφική και εναλλακτική αξιολόγηση και προσωπική συζήτηση με τους γονείς.

 

Χρήσιμα στοιχεία

🎈Ημέρα εκκίνησης σχολικής χρονιάς: Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου βάσει προγράμματος

🎈Ώρες γραφείου για επικοινωνία και πληρωμές: καθημερινά 5-8 μμ, από 19 Σεπτεμβρίου

🎈Ώρα γονέων για συζήτηση με καθηγητές: κάθε Τρίτη 8-9 μ.μ. από 19 Σεπτεμβρίου

 

Διαδικτυακή ενημέρωση κηδεμόνων

Η ακριβής ημέρα και ώρα για τους τριμηνιαίους ελέγχους αλλά και πληροφορίες για όλες τις δράσεις μας θα ανακοινώνονται στους γονείς μέσω Διαδικτύου: 

📌 στον τομέα “ανακοινώσεις” της ιστοσελίδας markoulaki.gr

📌 στην εκπαιδευτική πλατφόρμα με τους κωδικούς των παιδιών σας myschool.markoulaki.gr

📌 στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/markakischool   

📌 στην ιδιωτική ομάδα γονέων στο facebook www.facebook.com/groups/markakistudents 

 

Συγκεκριμένα για τη σχολική χρονιά 2022-23

🤩Συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους μαθητές μπορεί να γίνει κάθε Τρίτη 89 μ.μ. (ξεκινώντας από τις 19 Σεπτεμβρίου για τη σχολική χρονιά 2022-23) είτε τηλεφωνικώς  στο 2810224779 είτε στο γραφείο. Συζητήσεις δε θα γίνονται πριν ή μετά το κάθε μάθημα, ώστε να  δοθεί η δέουσα προσοχή σε κάθε πρόβλημα κατά την ειδική ώρα συνάντησης με τους γονείς, αλλά και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Με πρωτοβουλία του σχολείου ή του γονέα πραγματοποιούνται μεμονωμένες συναντήσεις με ραντεβού, ύστερα από σχετική συνεννόηση, για τη συζήτηση και επίλυση έκτακτων περιστατικών. 

🤩Σας προσφέρουμε καθημερινά τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του μαθήματος μέσω των zoom links που υπάρχουν στην e-βιβλιοθήκη κάθε τμήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου μας myschool.markoulaki.gr

🤩 Η φοίτηση είναι 8μηνη, άρα το χειμερινό σχολικό έτος για εμάς θα διαρκέσει από Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2021 έως Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

 

Νέοι κανονισμοί για τήρηση της υγείας όλων

👉  Οι καθηγητές μας μέσα στην τάξη, κατόπιν επιλογής τους, θα φοράνε πάντα μάσκα. Προτρέπουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους προαιρετικά να πράξουν το ίδιο όταν βρίσκονται στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας, ακολουθώντας την ισχυρή σύσταση του Υπουργείου για χρήση μάσκας στα σχολεία φέτος. Δε θα είναι υποχρεωτικό, όμως.

👉 Στο μικρό κενό ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα, θα απολυμαίνονται οι επιφάνειες των θρανίων και τα καθίσματα. Οι αίθουσες θα έχουν φυσικό εξαερισμό, όπως κάθε χρονιά, παράλληλα με την ανάλογη θέρμανση ή κλιματισμό.

👉Οι γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν οποιαδήποτε συμπτώματα ίωσης παρακαλούνται να μην τα στείλουν στο σχολείο. Να μας ενημερώσουν σχετικά κι εμείς θα φροντίσουμε το παιδί να παρακολουθήσει το μάθημα ηλεκτρονικά εφόσον η υγεία του το καθιστά δυνατό.