Κανονισμοί λειτουργίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και μόνο σε απόλυτη ανάγκη δικαιολογούνται απουσίες από το σχολείο. Οι γονείς στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται να ειδοποιήσουν το σχολείο για την απουσία.

Συχνές ή συστηματικές αργοπορίες δεν δικαιολογούνται. Να μην απουσιάζουν οι μαθητές από τα διαγωνίσματα χωρίς σοβαρή αιτία, δικαιολογημένη από τους γονείς.

Οι μαθητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους καθηγητές τους και τους μαθητές τους. Να μην προκαλούν ζημιές στα έπιπλα του σχολείου, να μην γράφουν στους τοίχους και στα θρανία και να διατηρούν το σχολείο καθαρό. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων γίνεται μόνο στην εξωτερική αυλή του σχολείου, όχι μέσα στις αίθουσες ή στον χώρο αναμονής.

 

Συνεργασία σχολείου – οικογένειας

Πιστεύουμε ότι για να υπάρξει επιτυχία στη μορφωτική προσπάθεια μας πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει συντονισμός προσπαθειών και στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας. Για το σκοπό αυτό, κάθε τρίμηνο, οι γονείς οφείλουν να έρχονται στο σχολείο για να ενημερώνονται από τη διευθύντρια και τους καθηγητές για την πρόοδο και διαγωγή των παιδιών τους και να παίρνουν τον έλεγχο προόδου. 

 

Η ακριβής ημέρα και ώρα για τους ελέγχους θα ανακοινώνονται στους γονείς ημέρες νωρίτερα μέσω Διαδικτύου (στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και στην ιδιωτική ομάδα γονέων στο facebook), αλλά και μέσω γραπτού σημειώματος το οποίο θα δίνεται στους μαθητές. Αν έχετε εγγραφεί στα τμήματά μας και δεν είστε μέλος της ιδιωτικής ομάδας γονέων στο facebook, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

 

Συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους μαθητές μπορεί να γίνει κάθε Τρίτη 8-9 μ.μ. (για τη σχολική χρονιά 2020-21) είτε τηλεφωνικώς είτε στο γραφείο. Δε θα γίνονται συζητήσεις πριν ή μετά το κάθε μάθημα, ώστε να  δοθεί η δέουσα προσοχή σε κάθε πρόβλημα κατά την ειδική ώρα συνάντησης με τους γονείς, αλλά και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Με πρωτοβουλία του σχολείου ή του γονέα πραγματοποιούνται μεμονωμένες συναντήσεις, ύστερα από σχετική συνεννόηση, για τη συζήτηση και επίλυση έκτακτων περιστατικών. 

 

Επίσης σχετικές ανακοινώσεις και νέα για τις συνεχείς δράσεις του σχολείου μας καταγράφονται στον τομέα blog της ιστοσελίδας που βρίσκεστε, στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μας myschool.markoulaki.gr καθώς και στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, www.facebook.com/markakischool.

 

Τα δίδακτρα πρέπει να καταβάλλονται σε 8 μηνιαίες δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την χειμερινή περίοδο, από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο και σε 2 δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την καλοκαιρινή περίοδο, από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο, ώστε να αποφευχθούν ανωμαλίες στη λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα παύσης της φοίτησης μετά την πάροδο δυο ανεξόφλητων μηνών. 

 

Νέοι κανονισμοί για τήρηση της υγείας όλων και προστασία κατά του ιού

 

Όσον αφορά την ώρα και τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων:

 

Το μάθημα θα αρχίζει ακριβώς την ώρα που αναγράφεται. Οι μαθητές παρακαλούνται να είναι στο σχολείο μας 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, όχι νωρίτερα για αποφυγή συνωστισμού και για τήρηση των κανονισμών.

 

Οι διδακτικές ώρες είναι διάρκειας 50 λεπτών. Για να αποφύγουμε τα διαλείμματα και τον συγχρωτισμό, έχουν ενωθεί τα 50λεπτα χωρίς διάλειμμα στο ενδιάμεσο. Η είσοδος, έξοδος και παραμονή στην αίθουσα θα γίνεται με ένα άτομο τη φορά σε απόσταση 1,5 μέτρου από τους υπόλοιπους.

 

Στο μικρό κενό ανάμεσα σε διαφορετικές τάξεις, θα απολυμαίνονται οι επιφάνειες των θρανίων και τα πόμολα. Οι αίθουσες θα έχουν φυσικό εξαερισμό συνεχώς και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε οι μαθητές να κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρου καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος.

 

Όσον αφορά τις εγγραφές:

 

  • Δεν κάναμε προεγγραφή φέτος. Η εγγραφή στα περιορισμένα μας τμήματα θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές θα σταματήσουν μόλις θεωρήσουμε πλήρη τα τμήματα.
  • Η εγγραφή θα ενεργοποιείται, όχι με παραπάνω χρέωση, αλλά με προπληρωμή του πρώτου μήνα φοίτησης.
  • Η φοίτηση είναι 8μηνη, άρα το σχολικό έτος για εμάς θα διαρκέσει από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 έως Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.
  • Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας και ιδίως η τήρηση των αποστάσεων του 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία και τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  •  Όλα τα μαθήματα είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας. Αν όμως κάποιο τμήμα συμφωνήσει και το επιθυμεί, μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις ώρες μαθήματος στο Διαδίκτυο.
  • Σε περίπτωση μελλοντικής καραντίνας, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν όλα τα μαθήματα διαδικτυακά, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό μαθήματος. Η εγγραφή αναπόφευκτα θα πραγματοποιηθεί μόνο για τους γονείς που συμφωνούν με την προοπτική διαδικτυακής συνέχειας σε περίπτωση ανάγκης.