Καθηγητές και καθηγήτριες

Μάθε κι εσύ μαζί μας!


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥΛΑKΗ

Διευθύντρια & Καθηγήτρια

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης, μιλώντας Αγγλικά από πολύ νωρίς. Με την εισαγωγή μου στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέλαβα τη δεύτερη θέση πανελλαδικώς ανάμεσα στους νεοεισαχθέντες. Κερδίζοντας υποτροφίες κατά τα έτη των σπουδών μου, αποφοίτησα πρώτη, έχοντας έτσι την τιμή να απαγγείλω τον όρκο κατά την τελετή της αποφοίτησης. Έκτοτε, εργάζομαι στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ‘Μαρκάκη- Μαρκουλάκη', στο οποίο διοχετεύεται όλη η ενέργεια και φαντασία μου. Δημοσιεύω τακτικά τις απόψεις που έχω διαμορφώσει από τη συνεχή μου ενασχόληση με τη διδασκαλία της γλώσσας σε όλα τα επίπεδα. Πραγματικά χαίρομαι που η δημιουργική ομάδα καθηγητών του σχολείου μας κάθε, μα κάθε, χρονιά πετυχαίνει τον απόλυτο στόχο: τη δημιουργία μιας ποικιλίας μαθησιακών εμπειριών και την ολόψυχη προσφορά σε διάφορες ηλικιακές ομάδες που έχουν πραγματική θέληση για μάθηση.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ

Ιδρύτρια

Γεννήθηκα στη Βόνη Ηρακλείου, αλλά έζησα από νωρίς στη πόλη του Ηρακλείου φοιτώντας σε ιδιωτικό σχολείο, από όπου και αποφοίτησα. Έχοντας άριστες επιδόσεις ως μαθήτρια και φοιτήτρια, πήρα το πτυχίο μου από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το έτος 1976 ξεκίνησα το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ‘Μαρία Μαρκάκη’, το οποίο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έχοντας δουλέψει με μαθητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, ειδικεύομαι στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, η οποία δεν στοχεύει τυφλά στη χρησιμοθηρική κατάκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, αλλά στην απόκτηση σωστής και σταθερής γνώσης της γλώσσας.

BEN PETRE

Καθηγητής

Σπούδασα Φιλολογία στο King’s College (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), ενώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο ειδικεύτηκα στη Γλωσσολογία και την Ιστορία της Λογοτεχνίας (Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστημίου Κρήτης, 2014). Διδάσκω αγγλικά στο Ηράκλειο από το 1995, με επίκεντρο στα επίπεδο Β2 ως C2, αξιοποιώντας παράλληλα την ιδιότητά μου ως φυσικός ομιλητής σε εξετάσεις προφορικών. Στο δυναμικό του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Μαρκάκη-Μαρκουλάκη εντάχθηκα το 2017. Η παρουσία του σχολείου στο διαδίκτυο τράβηξε την προσοχή μου αρκετά χρόνια νωρίτερα, με το ιστολόγιό του να μαρτυρά μια εμφανή διάθεση αξιοποίησης της τεχνολογίας για την ολοκληρωμένη διδασκαλία των αγγλικών. Η πρώτη εντύπωση αυτή επιβεβαιώνεται και στην τάξη, όπου διαπιστώνει κανείς ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν τα Αγγλικά βιωματικά, ως πραγματικό εργαλείο επικοινωνίας, και όχι απλώς για να λύνουν ασκήσεις. Είναι χαρά και τιμή μου να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή.

ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Καθηγήτρια

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασα στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα πλαισιώνονται από τον τομέα της Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, καθώς έχω ερευνήσει τον ρόλο της τεχνολογίας στην εκμάθηση της Αγγλικής ως Δεύτερη Γλώσσα. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Μαρκάκη-Μαρκουλάκη» με συντρόφευσε σε διάφορες πρώτες εμπειρίες: η πρώτη τριβή με την Αγγλική γλώσσα ξεκίνησε από αυτό το φροντιστήριο, όπου ήμουν μαθήτρια μέχρι να κατακτήσω το πιστοποιητικό του Proficiency (Michigan). Το συγκεκριμένο μαθησιακό περιβάλλον με βοήθησε να συνειδητοποιήσω την αγάπη μου για τα Αγγλικά, την μάθηση και την ξενόγλωσση λογοτεχνία. Με βάση τη -βραβευμένη πλέον- δημιουργικότητα, οι μαθήτριες/μαθητές αποκτούν μια ολοκληρωμένη και ποικιλόμορφη επαφή με τη γλώσσα, που απομακρύνεται από αποστειρωμένες και αναχρονιστικές θεωρίες.

class

Η γνώση είναι δύναμη!

Βελτίωσε τα Αγγλικά σου, βελτίωσε το μέλλον σου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ