Διακρίσεις, δράσεις και εκδηλώσεις

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Βράβευση στην κατηγορία Δημιουργικότητα στα 2021 ELT Excellence Awards

Η καλύτερη επισφράγιση της πιο απαιτητικής χρονιάς 2020-21 ήταν η  διάκριση του σχολείου μας στην κατηγορία «Δημιουργικότητα» στα βραβεία Αριστείας στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, με δείγματα δουλειάς από όλα τα τμήματά μας. Διαβάστε εδώ στα Αγγλικά και εδώ στα Ελληνικά για όλες τις υπέροχες εργασίες που μας έφεραν ένα ακόμη σημαντικό βραβείο και δείτε το βίντεο όπου τα παιδιά αυθόρμητα χρησιμοποιούν τη γλώσσα μέσα στην τάξη. Οι βραβευμένες δράσεις μας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

🙂 Την εκπαιδευτική πλατφόρμα του σχολείου μας, ιδιωτικής πρόσβασης από τους μαθητές μας και τη δημοσιευμένη δουλειά μας εκεί

🙂  Τα θεατρικά της σειράς Polka Dot plays που μελετήσαμε και ανεβάσαμε με τους μικρότερους μαθητές μας, αποκλειστικά διαδικτυακά (στιγμιότυπα υπάρχουν στο βίντεο των δράσεων)

🙂 Διαγωνισμό των μαθητών μας στο Instagram

🙂 Διαδικτυακές δημιουργίες στο Padlet, Wordwall, Spotify, Quizlet και αναγνώσεις στο ReadTheory

🙂 Τη YouTube σειρά του σχολείου μας, ειδικά για τους μαθητές μας

🙂 Λεύκωμα στα Αγγλικά, διαδραστικά τετράδια και όμορφα βιβλία φράσεων που τηρούν οι μαθητές

🙂 Aποκριάτικο παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου

🙂 Παρουσίαση για τους μαθητές μας από τον Μανόλη Κατσούγκρη στο σχολείο μας στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος E.U. Back To School.

🙂  Το κυνήγι θησαυρού από τη δημιουργική ομάδα Youthtopia

Ξανά πρωτιά τη σχολική χρονιά 2022 με βαθμολογία 10 στα 10, ανάμεσα στα εκπαιδευτήρια του νομού Ηρακλείου βάσει αξιολογήσεων των μαθητών μας, σύμφωνα με τους Αετούς της Εκπαίδευσης. Δύναμή μας η δουλειά μας, η ομάδα καθηγητών μας και φυσικά όλος ο υπέροχος κόσμος που συνεργαζόμαστε! Σας ευχαριστούμε!

Επίσημο γράμμα αναγνώρισης για την προετοιμασία του σχολείου μας κατά την τελευταία σχολική χρονιά για τις εξετάσεις Cambridge όλων των επιπέδων.

Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε έτσι! Οι Αετοί της Εκπαίδευσης μόλις μας βράβευσαν για τα πέντε χρόνια συνεχόμενων θετικών κριτικών που μας κατατάσσουν στην κορυφή των εκπαιδευτηρίων του νομού Ηρακλείου.

1η θέση ανάμεσα στα εκπαιδευτήρια Ηρακλείου

Πρώτο το σχολείο μας στις Google αξιολογήσεις μαθητών ανάμεσα σε όλα τα εκπαιδευτήρια του Ηρακλείου με ένα στρογγυλό 10 / 10 για το έτος 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Αετοί της Εκπαίδευσης». Περισσότερες φωτογραφίες από το βραβείο αυτό εδώ.

3η Θέση στους Αετούς της Εκπαίδευσης

3η θέση με βαθμολογία 9,6 /10 ανάμεσα σε φροντιστήρια, εκπαιδευτήρια και ιδιωτικές σχολές στην πόλη του Ηρακλείου κατά τη χρονιά 2020, βάσει της βαθμολογίας από κριτικές μαθητών και συνεργατών μας σε Google και Facebook, όπως τις προσμετράει και υπολογίζει ο αλγόριθμος της ιστοσελίδας “Αετοί της Εκπαίδευσης“. Η αντίστοιχη πλακέτα θα κοσμεί τους χώρους μας στο εξής. Φωτογραφίες εδώ.

Η βράβευσή μας με τη σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής

Στα πλαίσια του έργου ‘Μάθηση 2.0 plus: Καινοτομικές πρωτοβουλίες νέων και καλές πρακτικές για την αξιοποίηση των Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης’ και κατά τη διάρκεια της ημερίδας ενημέρωσης και διαλόγου για την εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2.0 που έγινε τη Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στην Αθήνα (Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ), το σχολείο μας τιμήθηκε με τη σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής για την εκπαίδευση. Το σήμα της σφραγίδας αυτής κοσμεί τα ιστολόγιά μας και την ιστοσελίδα που βρίσκεστε. Έγιναν επίσης δηλώσεις για την ψηφιακή εκπαίδευση, με αφορμή την πρόσφατη ημερίδα της Μάθησης 2.0, από υπέροχους Έλληνες και ξένους εκπαιδευτικούς, όπως η Σοφία Παπαδημητρίου, η Έλενα Ελληνιάδου και ο Στυλιανός Μυστακίδης. Είχαμε την τεράστια τιμή να βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Εδώ όλες οι σχετικές αναρτήσεις

Διάκριση στον διαγωνισμό MEDEA

Οι διαδικτυακές εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει με τους Γάλλους μαθητές της καθηγήτριας Aniella Lebeau το έτος 2012 έλαβαν διάκριση στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα για εκπαιδευτικούς ανά τον κόσμο, MEDEA Awards με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αφορούσε τη χρήση τεχνολογίας στη ξενόγλωσση τάξη και συμπεριέλαβε 213 συμμετοχές από 32 χώρες. Η περιγραφή όλων των δραστηριοτήτων (emails, quizzes, glogs, διαγωνισμοί ανάγνωσης, κτλ) με τους Γάλλους φίλους μας εστάλη στους διοργανωτές του διαγωνισμού και έλαβε ειδικό έπαινο μαζί με άλλες 14 συμμετοχές. Η περιγραφή όλων των διαδικτυακών εγχειρημάτων του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές στη Γαλλία βρίσκεται καταγράφονται στην κατηγορία ‘online επικοινωνία‘. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ