‘WHAT DOES OUR DEEPER WILD SELF LOOK LIKE?’ C’ CLASS WONDERED…

blog main image

Σε C’ Class

And this is what we ended up to: a (poor) boy whose body consists of different animal parts!

In fact, learning and practising animal vocabulary is the main aim of our current lessons, which led us to visit www.buildyourwildself.com, an extraordinary site developed by New York Zoos and Aquarium in order to urge children to learn more about many species of animals from all around the world.

This is where we were given the chance to create the ‘animal’ of the picture and practise pronouncing its parts, as the labels indicate. We even chose its natural habitat, practising again some target vocabulary. After we finished editing our image, we read the provided brief descriptions of the form and function of each animal part we had chosen.

So why waste time? Enter this site, discover your (really) wild self and find out how much vocabulary you know!

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παιδί και βιβλίο: Πώς συνδυάζονται;

blog main image


Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος με τη συνεργασία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Γενικού Γραμματέα του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και μέλους της επιτροπής Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού

Πηγή: www.e-paideia.net

Πριν από λίγο καιρό, ο 7χρονος Ίωνας, ο γιος μου, μου έδωσε μια μεγάλη χαρά. Κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού που διοργάνωσε το WWF, με θέμα: «Ένα ζώο στην πόλη». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 6-14 ετών!

Δεν σας τα γράφω αυτά για να παινευτώ (εντάξει, παινεύομαι και λιγάκι!), αλλά για να επισημάνω το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η σχέση του παιδιού με το βιβλίο από τους πρώτους μήνες της ζωής του…

Το γεγονός ότι του διαβάζαμε, ακόμη και την εποχή που στα έκπληκτα ματάκια του όλα αυτά μπορεί να έμοιαζαν… κινέζικα, έπαιξε προφανώς καθοριστικό ρόλο στο ότι μίλησε πολύ νωρίς και άρχισε να σχηματίζει μικρές προτάσεις (των δύο λέξεων) σε ηλικία 13-14 μηνών…

Από το «Λιχούδη το Λουκά» και το «Μουρή το Γουρουνάκι» των πρώτων μηνών της ζωής του, περάσαμε σύντομα στον Ευγένιο Τριβιζά και τα «Τρία Μικρά Λυκάκια» του, και από εκεί σε πιο πολύπλοκες ιστορίες.

Τώρα είμαστε στη φάση Ιουλίου Βερν και άλλων συγγραφέων, η ανάγνωση των οποίων δίνει και σε μας, τους γονείς ξεχωριστή χαρά.

Το αποτέλεσμα της -μακρόχρονης πλέον- σχέσης του παιδιού με το βιβλίο είναι η καλλιέργεια της φαντασίας, το εξαιρετικά πλούσιο για την ηλικία του λεξιλόγιο (όχι παπαγαλίζοντας απλώς λέξεις, αλλά με κατανόηση του νοήματός τους) και, φυσικά, η εύκολη παρακολούθηση της -δύσκολης- πρώτης δημοτικού καθώς και η αρμονική σχέση με την εκμάθηση ξένων γλωσσών (για να μην πούμε για το βραβείο!).


Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε
εδώ.

Το άρθρο αυτό περιέχει χρήσιμες προτάσεις για το πώς μπορεί ένα παιδί από μικρή ηλικία να αναπτύξει καλή σχέση με τα βιβλία, πράγμα που θα πλάσει τη προσωπικότητα του παιδιού με ωφέλιμο τρόπο. Επίσης, ο συγγραφέας παραθέτει, στις τελευταίες σελίδες, μερικά κριτήρια επιλογής βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

blog main image

http://www.eduplace.com/kids/hme/k_5/graphorg/

Graphic Organizers via kwout

Θέλετε να γράψετε έκθεση, αλλά μπερδεύετε την ορθογραφία των λέξεων που σχετίζονται με το θέμα σας; Τότε επισκεπτείτε το www.spellingcity.com, γράψτε στα κουτάκια τις λέξεις αυτές και πατήστε το πλήκτρο test me ή teach me. Αυτό το site σίγουρα θα βελτιώσει την επίδοση των μαθητών και στο τεστ της ορθογραφίας.

Μετά το λεξιλόγιο, σειρά έχει η οργάνωση ιδεών, πράγμα που πολλές φορές φαίνεται βαρετό ή δύσκολο. Αυτό μπορεί να μην ισχύει πλέον μετά από μια επίσκεψη στη σελίδα Graphic Organizers, από όπου μπορείτε να κατεβάσετε το σχεδιάγραμμα της αρεσκείας σας, είτε αυτό έχει μορφή παγωτού, σάντουιτς, ρόδας, τρίλιζας, κτλ.!

Αυτές οι ιδέες, όπως και πολλές άλλες που κάνουν τη μάθηση (ιδίως σε μικρότερες ηλικίες) πιο ασυνήθιστη και σίγουρα διασκεδαστική, υπάρχουν στο blog kinderworks.blogspot.com.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *