ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΙΝΑ

blog main image

Αυτή τη στιγμή, 854 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε! Κάθε μέρα, 16.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και από αιτίες που σχετίζονται με αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε δευτερόλεπτα την ίδια στιγμή που στη γη υπάρχει αρκετή τροφή για όλους!

Έχουν ήδη περάσει 10 χρόνια από τη δέσμευση 189 κυβερνήσεων να μειώσουν κατά το ήμισυ την παγκόσμια πείνα έως το 2015. Μέχρι σήμερα, η πείνα συνεχίζει να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Η πείνα δεν προκύπτει από την έλλειψη τροφής, αλλά από την άνιση κατανομή της και την έλλειψη πρόσβασης και ελέγχου των πηγών της. Η παγκόσμια πείνα δεν προκαλείται φυσιολογικά. Είναι πολιτική επιλογή!

(από παλαιότερο online άρθρο της ActionAid)

Μετά από συσσώρευση τέτοιων αρνητικών γεγονότων, οι bloggers ανά τον κόσμο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πληροφορήσουν τους αναγνώστες τους για τη τραγική τωρινή κατάσταση. Διαβάστε στη σελίδα των μαθητών περισσότερα θλιβερά στατιστικά στοιχεία και βρείτε σχετικούς συνδέσμους για μαθητές και όχι μόνο.

Οι μαθητές, βέβαια, είναι ευπρόσδεκτοι να αφήσουν τα σχόλια τους κάτω από το κείμενο αυτό και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική γωνία αυτής της κατάστασης.

Ετικέτες

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *