ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

blog main image

Σε B2 “Lower”, C2 Proficiency

Οι διαφάνειες αυτές περιέχουν σύντομες επεξηγήσεις σε συνδυασμό με εικόνες σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς τα blogs του σχολείου. Παρόμοια slides έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν, αλλά αυτή η παρουσίαση επιπρόσθετα αφορά τη χρήση της σελίδας των μαθητών σύμφωνα με τη νέα της μορφή. Ας εξηγήσουμε, λοιπόν, σύντομα πώς να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά για τη δράση των μαθητών μας.

Οι περισσότεροι γνωρίζετε τη κεντρική ιστοσελίδα του σχολείου markakischool.blogspot.com όπου δημοσιεύονται στα Ελληνικά όλα τα νέα και ανακοινώσεις από το σχολείο μας. Στη δεξιά στήλη υπάρχουν πολλοί χρήσιμοι σύνδεσμοι προς εκπαιδευτικές ιστοσελίδες χωρισμένοι σε κατηγορίες (για παράδειγμα για μαθητές/ γονείς/ καθηγητές, γραμματική, λεξιλόγιο, έκθεση, κτλ) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές για περισσότερη δημιουργική εξάσκηση της γλώσσας.

Για να βρείτε λεπτομέρειες για ένα συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιήστε το κουτί αναζήτησης στη πάνω αριστερή γωνία της σελίδας ή γράψτε τη λέξη-κλειδί στο κουτί αναζήτησης στη δεξιά στήλη. Διαφορετικά, εντοπίστε τον κατάλογο θεμάτων που βρίσκεται παρακάτω σε αυτή τη στήλη.

Αυτό που αξίζει πραγματικά να επισκεπτείτε είναι η ιστοσελίδα των μαθητών μας με τη διεύθυνση markaki-students.blogspot.com στην οποία δημοσιεύονται διαφόρων ειδών εργασίες μαθητών όλων των ηλικιών.

Έτσι, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τη δημοσίευση της δουλειάς τους στο… πολυαγαπημένο τους Internet, πράγμα το οποίο κάνει πιο ‘υποφερτή’ την ρουτίνα των εργασιών στο σπίτι και προσδίδει παραπάνω κίνητρα για προσεκτική μελέτη. Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες δεν έχουν υποστεί ιδιαίτερη διόρθωση έτσι ώστε να απεικονίζουν τις ακριβείς σκέψεις κάθε μαθητή και μαθήτριας, καθώς και τη πρόοδο τους.

  • Για να δείτε ποιες εργασίες του παιδιού σας έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, δαχτυλογραφήστε το όνομα του παιδιού στα Αγγλικά στο κουτί αναζήτησης (Search Blog) που βρίσκεται στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας.
  • Για να εξετάσετε καλύτερα ένα γραπτό κείμενο, κάντε κλικ πάνω στην εμφανιζόμενη εικόνα για να εμφανιστεί σε μορφή πλήρους οθόνης.
  • Υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης των δικών σας σχολίων για κάθε εργασία που βλέπετε πατώντας στη λέξη comments κάτω από κάθε ανάρτηση. Επίσης, μπορείτε να βρείτε κείμενα σε άλλα ιστολόγια που αναφέρονται σε αυτή την εργασία ή να την αποστείλετε όπου επιθυμείτε σε μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από το σύνολο της δουλειάς που παράγεται από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, για παράδειγμα AClass, BClass, κτλ. βρείτε την ομάδα συνδέσμων με τίτλο labels (ταμπέλες) στη δεξιά στήλη του ιστολογίου και κάντε κλικ πάνω στο όνομα της τάξης που επιθυμείτε.
  • Στη κατηγορία αυτή, αν κάνετε κλικ στις λέξεις reading, videos και link lists θα βρείτε συλλογές από ενδιαφέροντα κείμενα, βίντεο και συνδέσμους αντίστοιχα.
Υπάρχει βέβαια και το ιστολόγιό μας markakiarticles.blogspot.com στο οποίο απαντώνται συχνές ερωτήσεις γονέων και μαθητών σχετικά με προβλήματα πειθαρχίας, τρόπους μελέτης στο σπίτι και πολλά άλλα.

Στην αριστερή στήλη, εμφανίζονται τα ονόματα των δυο κατηγοριών κειμένων: ερωτήσεις από γονείς και ερωτήσεις από μαθητές. Κάνοντας κλικ σε μια από τις δυο κατηγορίες, θα εμφανιστούν όλα τα σχετικά κείμενα στη δεξιά στήλη του ιστολογίου. Κάτω από τις κατηγορίες, υπάρχει λίστα με όλα τα δημοσιευμένα στη σελίδα άρθρα που σας διευκολύνει να εντοπίσετε το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Όπως είναι φανερό, δίνουμε μεγάλη έμφαση στη χρήση ιστολογίων ή αλλιώς blogs, αλλά και γενικά του διαδικτύου, καθόλη τη διαδικασία εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, αφού το Internet σε συνδυασμό με τη χρήση των Αγγλικών αποτελούν τα εφόδια των μαθητών για συμμετοχή σε συζητήσεις για παγκόσμια θέματα (π.χ. ανεκτικότητα), αλλά και μάστιγες, όπως ο πόλεμος, η πείνα και η φτώχεια. Ενδεικτικά σας δείχνουμε δείγματα της δουλειάς προχωρημένων μαθητών σε αυτά τα θέματα:

Εδώ οι μαθητές του τμήματος lower (FCE/ ECCE) γράφουν αντιπολεμικά μηνύματα λίγο μετά τη γιορτή της Μητέρας, η οποία αρχικά δημιουργήθηκε για να ενωθούν οι μητέρες ανά τον κόσμο ενάντια στο πόλεμο και για ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης.
Βλέπετε εδώ σε μορφή ηλεκτρονικού πίνακα τις σκέψεις των μαθητών του τμήματος Proficiency σχετικά με τη πείνα και τη φτώχεια που μαστίζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα θα βρείτε στη σελίδα των μαθητών μας.

Αξιοποιούμε, λοιπόν, στο σχολείο μας τα Αγγλικά ως μια παγκόσμια γλώσσα της συμμετοχικής επίλυσης των κοινών μας προβλημάτων, ως ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας που προτρέπει και επιτρέπει στους μαθητές να σκέφτουν πέρα από τα στενά σύνορα του σπιτιού τους, της πόλης τους, της χώρας τους…

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *