ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ… ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

blog main image

Μια βόλτα στην Αθήνα για το επιμορφωτικό σεμινάριο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας που διοργάνωσε με επιτυχία ο σύλλογος  TESOL είχε ως αποτέλεσμα τη συνάντηση με αρκετούς διαδικτυακούς φίλους- συγγραφείς ιστολογίων με εξαιρετικό περιεχόμενο για καθηγητές, γονείς και μαθητές, τα οποία και πρόκειται να προτείνουμε. 
Δεξιά η Θεοδώρα Παπαπαναγιώτου σε αίθουσα της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Η πολύ φιλική και γεμάτη με καλή διάθεση, Θεοδώρα Παπαπαναγιώτου, είναι καθηγήτρια Αγγλικής και Γερμανικής, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ γράφει πολλά ενδιαφέροντα κείμενα, ιδίως για καθηγητές, εδώ: theodorapap.blogspot.com
Από αριστερά: η Άσπα, εγώ και ο Χρήστος στη πλατεία Κολωνακίου
Μια άλλη εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση υπήρξε με τον Χρήστο Λουφόπουλο και Άσπα Τσαμαδή με τη λήξη του σεμιναρίου. Η κουβέντα μας ξεκίνησε από τα blogs των μαθητών μας και το Flickr, καταλήγοντας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών σε κάθε ηλικία με δημιουργικό τρόπο. Δεν έλειψαν οι αναφορές στην εκπληκτική ιστοσελίδα τους ‘Μαμά δες, Μπαμπά δες’ όπου καταγράφουν μαζί με άλλους συγγραφείς εμπειρίες, σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το παιδί. Μια επίσκεψη στα προσωπικά τους ιστολόγια, αλλά και στον κοινό τους ιστοχώρο θα αξίζει σίγουρα τον χρόνο σας.
  • Προσωπικό ιστολόγιο του Χρήστoυ Λουφόπουλου: www.ophilos.eu
  • Προσωπικό ιστολόγιο της Άσπας Τσαμαδή: www.aspaonline.gr

    Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν περισσότερες φωτογραφίες από την παραπάνω ‘βόλτα’ σε αυτή τη σελίδα του Facebook.

    Τέλος, παραθέτω δυο φωτογραφίες που πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν απίστευτη δύναμη στους ‘Ελληνες ανά τον κόσμο μέσα σε χαλεπούς για εμάς καιρούς.

    Ο Παρθενώνας όπως δεσπόζει από ψηλά ανά τους αιώνες.

    Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με την εκπληκτική του σχεδίαση και τα σπάνια εκθέματα μας θυμίζει την ταυτότητά μας και συγκινεί κάθε επισκέπτη. Το μουσείο προσφέρει επίσης διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό για σχολεία, του οποίου η σωστή χρήση σίγουρα θα εντυπωσιάσει μέσα στη τάξη.

    Ετικέτες

    Σχόλια

    1. Ε ναι, το cha cha εν ώρα σεμιναρίου (!!!) ήταν ανεπανάληπτο. Δε σου είπα ότι είδα μετά την Vicky Megas (την παρουσιάστρια) και της έδωσα συγχαρητήρια!!! Θα τα ξαναπούμε, δεν μπορεί, η Ελλάδα είναι μικρή! 🙂

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *