ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ 600 ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

blog main image

Χτες, ημέρα Κυριακή 8 Μάη και παρεμπιπτόντως η γιορτή της Μητέρας, 600 ποδηλάτες έκαναν τον γύρο μερικών κεντρικών δρόμων (δείτε τη διαδρομή και τη ταχύτητα εδώ) διεκδικώντας το αυτονόητο: μια ανθρώπινη πόλη με αναβάθμιση των συγκοινωνιών, ποδηλατοδρόμους και πεζοδρομήσεις. Διαβάστε περισσότερα για την Ηρακλειώτικη ποδηλατοπορεία στο Facebook group της Critical Mass Ηρακλείου.

Μερικά λόγια για την Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία στο www.athinapoli.gr/2011/05/2011.html:

Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.

29 Πόλεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή:

Αθήνα, Αίγιο, Άργος, Βόλος, Δράμα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καμμένα Βούρλα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λάρισα, Λήμνος -Μύρινα, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Νέα Μάκρη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σπάρτη, Σχηματάρι, Τρίκαλα, Χανιά, Χίος.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *