ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

blog main image

Σε IELTS

Το καλοκαίρι κάνει πλέον έντονα αισθητή τη παρουσία του, αλλά στο σχολείο μας η δουλειά δε σταματάει ποτέ! Οι μαθητές, στη σημερινή τους ώρα στο εργαστήριο υπολογιστών, ανανέωσαν τα ιστολόγιά τους με αναρτήσεις σχετικά με τα θέματα που συζητάμε στα τελευταία μαθήματά μας, αφού έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν διαδικτυακά λεξικά και εγκυκλοπαίδειες.

Για παράδειγμα, η Νάσσια βρήκε πληροφορίες για την Ανταρκτική, ένα ασυνήθιστο τουριστικό προορισμό που κατέπληξε σήμερα τα παιδιά. Ο Μηνάς και ο Στέργιος αντέγραψαν εκθέσεις τους και επίσης έκαναν μια μικρή έρευνα για τις προβλέψεις για το μέλλον, κάτι που τους κίνησε το ενδιαφέρον στο σημερινό μάθημα.

‘Ολοι οι μαθήτες της D’ και Ε’ Class αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο διότι μελετούν με συνέπεια και παράλληλα έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά ιστολόγια, όπου πολλά κείμενα ακολουθώνται από συζητήσεις στα Αγγλικά με τους αναγνώστες τους.

Γενικότερα, τα μαθητικά ιστολόγια καθιστούν δυνατή την ηλεκτρονική επικοινωνία με το παιδί και τη προσφορά βοήθειας σε αυτό από το σπίτι. Όταν οι μαθητές γράφουν μια έκθεση ή ένα οποιοδήποτε κείμενο, ακολουθούν πάντα σχόλια από εμάς, με τα οποία οι νέοι bloggers ωθούνται να εντοπίσουν και να διορθώσουν μόνοι τους κάποια βασικά λάθη, όπως σε αυτή τη περίπτωση. Οι μαθητές ανταποκρίνονται σχεδόν άμεσα, αφού το διαδίκτυο καθιστά την όλη διαδικασία σε ένα ευχάριστο διαδραστικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα η αυτοδιόρθωση και η προσωπική βελτίωση να  επιτυγχάνονται άκοπα και αδιάκοπα! 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον ένα παγκόσμιο κοινό πρόθυμο να διαβάσει τα μαθητικά κείμενα, χωρίς ο καθηγητής να είναι ο μοναδικός αποδέκτης και κριτής της προόδου ενός μαθητή. Δείγματα δουλειάς από όλα τα μεγαλύτερα τμήματα είναι στη διάθεση γονέων και εκπαιδευτικών, γεγονός που λειτουργεί ως απόδειξη της μελλοντικής επιτυχίας σε εξετάσεις και στην καθημερινή επικοινωνία. Το σχολείο μας, λοιπόν, δεν δίνει έμφαση μόνο στην επιτυχία, αλλά και στον δρόμο που οδηγεί σε αυτή.

Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε την αξιόλογη προσπάθεια του Θανάση, ενός ενήλικου υποψηφίου για το δίπλωμα IELTS, ο οποίος γράφει συνεχώς κείμενα και εκθέσεις στο ιστολόγιό του, καθιστώντας το σημείο αναφοράς για τους συνυποψηφίους του. Όλες οι διαδικτυακές διευθύνσεις που χρησιμοποιεί και αναρτήσεις είναι οργανωμένες σε κατηγορίες ώστε να είναι προσιτές από κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή ή καθηγητή.

Στους ευσυνείδητους προχωρημένους μαθητές εντάσσουμε και το θερινό τμήμα Ρroficiency, το οποίο δημοσιεύει συνεχώς κείμενα που έχουν σχέση με εργασίες εντός και εκτός τάξης. Τα κείμενα ποικίλλουν από κριτικές και αναφορές μέχρι και επίσημα γράμματα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Παρόμοια ποικιλία κειμένων βρίσκουμε και στο προσωπικό ιστολόγιο της καταπληκτικής μαμάς, μαθήτριας και blogger, Αλίκης, η οποία ποτέ δεν παύει να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

Και πάλι μπράβο σε όλους τους bloggers μας! Θέλουμε να γνωρίζουν με σιγουριά ότι απολαμβάνουμε μαζί τους την διαδικασία αυτή και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, περιμένοντας, διαβάζοντας και σχολιάζοντας νέες αναρτήσεις και ιδέες!

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *