ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ iTDi

blog main image

Για εκείνους που αναρωτιούνται τι σημαίνει ο παραπάνω τίτλος, διευκρινίζουμε ότι η ομάδα αυτή σχετίζεται με το Διεθνές Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Καθηγητών (International Teacher Development Institute -iTDi), το οποίο έχει δημιουργηθεί από πολλούς γνωστούς παγκοσμίως  καθηγητές, bloggers, συγγραφείς βιβλίων και εκπαιδευτές καθηγητών με στόχο τη δημιουργία μαθημάτων στο διαδίκτυο για καθηγητές Αγγλικών που επιθυμούν να ενισχύσουν τη γλώσσα, τις μεθόδους και τη τεχνολογία που χρησιμοποιούν στη τάξη.

Τα μαθήματα αυτά θα ξεκινήσουν επισήμως τον Σεπτέμβρη, οπότε οι δυο βασικοί υπεύθυνοι του προγράμματος, η Barbara-Hoskins Sakamoto και ο Chuck Sandy, μας προσκάλεσαν να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωση του υλικού που θα δοθεί στους συμμετέχοντες καθηγητές. Καθήκον μας, λοιπόν, είναι να λαμβάνουμε μέρος σε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις με τους υπόλοιπους καθηγητές που αξιολογούν το υλικό, να προσφέρουμε ιδέες και να μοιραζόμαστε εμπειρίες από τις τάξεις μας.

Η πρόσκληση μας τίμησε ιδιαιτέρως, αφού οι αξιολογητές- καθηγητές ανήκουν κυριολεκτικά στην παγκόσμια ‘αφρόκρεμα’ της εκπαίδευσης. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό εδώ

Και μόνο η δημιουργικότητα και γνώσεις των συγκεκριμένων καθηγητών καθιστά την ευκαιρία συζήτησης μαζί τους μοναδική. Οι διαδικτυακές συνομιλίες είναι διαφωτιστικές και μας έχουν δώσει ήδη πολλή έμπνευση για τις δραστηριότητες του χειμώνα!

Θα βρείτε αρκετά από τα κείμενα που έχουμε γράψει στα πλαίσια αυτού του project στη ξενόγλωσση σελίδα μας, η οποία, με αλλαγμένο πλέον τίτλο (Teaching and Learning English), δεν έχει αποκτήσει μόνο αναγνώστες- μαθητές, αλλά και καθηγητές. Τα κείμενά μας αφορούν πολλές πλευρές της μάθησης και περιέχουν παραδείγματα εφαρμογής διαφόρων μεθόδων στα τμήματα του σχολείου μας.

Τα κείμενα αυτά υπάρχουν κατηγοριοποιημένα και στην ιστοσελίδα του iTDi.

Θα διαβάσετε πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τους λόγους ίδρυσής του στα Αγγλικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *