ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ‘ΛΕΞΩΤΙΚΑ’

blog main image

Υπάρχει κάτι πιο δυνατό, χρήσιμο και ζωντανό που μπορεί να μεταδώσει ο γονέας στο παιδί από την αγάπη για το βιβλίο και τη μάθηση; Για να αγαπήσει, λοιπόν, το παιδί την ξένη λογοτεχνία που εμείς εδώ προσπαθούμε να εισάγουμε, πρέπει πρώτα να εξοικειωθεί με την ελληνική. Ορίστε πού μπορεί να γίνει η αρχή:

Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί μία μόνιμη εκπαιδευτική δράση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την σχολική χρονιά 2011-2012, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ., οργανώνει σε μηνιαία συχνότητα, μία λέσχη για την Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού με σκοπό την ανάγνωση, την συζήτηση και την υλοποίηση πολυποίκιλων δραστηριοτήτων πάνω σε επιλεγμένα βιβλία.

Στόχος μας, μέσα από αυτή την δραστηριότητα είναι η καλλιέργεια από την παιδική ήδη ηλικία μιας δημιουργικής σχέσης με το διάβασμα, προκειμένου να προωθηθεί η φιλαναγνωσία με ευχάριστο και ευρηματικό τρόπο. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε η συνήθεια της ανάγνωσης να γίνεται μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, προκειμένου να διατηρηθεί η στενή επαφή με το διάβασμα και επομένως μεγαλώνοντας να θεωρήσουν αυτονόητη και προσωπική επιλογή την συντροφιά του βιβλίου.

Συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης είναι η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων του Ι.Μ.Κ., Φανή Καμπάνη, με την καθοδήγηση της οποίας τα παιδιά διαβάζουν επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής και παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και κατόπιν εκφράζονται δημιουργικά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως θέατρο, συγγραφή, εκφραστική ανάγνωση, εικαστικές δημιουργίες.

 Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αποκλειστική χορηγία του βιβλιοπωλείου Δοκιμάκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης του Μουσείου και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο διαδίκτυο (www.historical-museum.gr) ή να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708, μεταξύ 09.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

(Οι πληροφορίες βρέθηκαν στη σελίδα της λέσχης στο Facebook.)

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *