ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017-18

blog main image

Μαγικά έκλεισε άλλη μια σχολική χρονιά για εμάς τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, με μια σειρά εκδηλώσεων όλων των τάξεων, οι οποίες συμπεριλάμβαναν όχι μόνο (τα κλασικά μας πλέον) θεατρικά δρώμενα επί σκηνής, τραγούδια και δείγματα γραπτής δουλειάς, αλλά και προβολή βίντεο στους γονείς.

Τα βιντεάκια αυτά είχαν επαγγελματική επιμέλεια, με πλάνα από όλους τους μαθητές ποικίλων ηλικιών να μιλάνε στην ξένη γλώσσα με άνεση μπροστά στην κάμερα. Οι παρουσιάσεις στα βίντεο είχαν ως θέμα κυρίως διάφορα projects από όλη την χρονιά, αλλά και κομμάτια της ζωής της χώρας μας, μιλώντας προς τους φίλους μας δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην Ιαπωνία. Οι μεγαλύτεροι μαθητές δε, έκαναν προσομοίωση των προφορικών εξετάσεων του Πανεπιστημίου Cambridge μπροστά στον φακό, ακολουθώντας τη διαδικασία που έπρεπε να τηρήσουν μπροστά στον εξεταστή και μιλώντας για μια ποικιλία θεμάτων.

Οι γονείς επίσης άκουσαν για τη χρήση της τεχνολογίας στο σχολείο μας, η οποία συνδυάζεται πάντα με το βιβλίο για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εξηγήθηκε η σημασία των ιστολογίων στην εκπαίδευση και πώς οι μαθητές μας τα αξιοποιούν συνεχώς για να εξασκήσουν τη γραπτή ικανότητά τους στην Αγγλική γλώσσα, έχοντας πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο πλέον κοινό αναγνωστών, αλλά και σε ένα εύρος εκπαιδευτικών ιστοσελίδων και λεξικών μέσα από το ιστολόγιο κάθε τάξης. Στο εργαστήριο υπολογιστών, οι μαθητές δεν είχαν πρόσβαση μόνο στα ιστολόγιά τους, αλλά και σε διασκεδαστικές ασκήσεις εξάσκησης του νέου λεξιλογίου που ετοίμαζαν οι καθηγητές μας όλη τη χρονιά ειδικά για τις ανάγκες κάθε τμήματος.

Καλό καλοκαίρι ευχόμαστε στο εξής σε μικρούς και μεγάλους, με μια δροσιστική διάθεση ανανέωσης μέχρι το επόμενο ραντεβού μας στις αρχές Σεπτεμβρίου!

(Υλικό από την εκδήλωση έχει ήδη αποσταλεί ιδιωτικά σε όλους τους γονείς.)

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *