Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

blog main image

Σε B’ Class, B2 “Lower”, C’ Class, C2 Proficiency, D’ Class, E’ Class

Γιορτάζουμε εδώ και μέρες την Ποίηση και την ωφέλιμη επίδρασή της στην ψυχρή κοινωνία του σήμερα. Με χρήση των παρακάτω εικόνων συζητήσαμε τους μηχανισμούς που εξάπτουν τη φαντασία μέσα από την τέχνη του λόγου.

Τα παιδιά μικρότερων τάξεων διάβασαν ποιήματα για την Άνοιξη, αλλά και έγραψαν δικά τους. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε την παρήχηση (επανάληψη ενός ήχου σε λέξεις της ίδιας πρότασης) για να φτιάξουμε και να διαβάσουμε τους πιο δύσκολους γλωσσοδέτες!

H 21η Μαρτίου δεν ήταν μόνο διεθνής ημέρα ποίησης, αλλά και ημέρα κατά του ρατσισμού. Ορίστε μερικά μηνύματα μαθητών της C’ Class.

Και οι δραστηριότητες για τον εορτασμό της ποίησης, αλλά και για την ενημέρωση κατά του ρατσισμού, συνεχίζονται! Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί προβολές που ήταν η βάση της συζήτησής μας για τις αρνητικές συνέπειες κάθε ρατσιστικής διάκρισης και συμπεριφοράς. Οι έφηβοι και ενήλικοι μαθητές μας παρακινήθηκαν, έτσι, σε εποικοδομητικά debates και συγγραφή σχετικής έκθεσης.

Τα ποιήματα, δε, συνεχίζουν την εμφάνισή τους στα μαθήματά μας, μερικές φορές στην πιο απροσδόκητη μορφή τους, όπως το ποίημα του διάσημου συγγραφέα Roald Dahl με την αναπάντεχη μίξη του παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας με τα Τρία Γουρουνάκια, το οποίο λάτρεψαν ακόμη και μικρότεροι μαθητές.

Όλο το υλικό μας βρίσκεται όχι μόνο στα ιστολόγια των τάξεών μας, αλλά και σε application που υπάρχει πλέον στα iPads του σχολείου ειδικά για αυτόν τον λόγο.

Όπως κάθε χρονιά, θα αναλυθούν μέχρι και ποιήματα που διδάσκονται στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με τον πιο φυσικό και αβίαστο τρόπο, από μαθητές μας κάθε ηλικίας, διότι αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της Ποίησης: είναι η δράση που προκαλεί μια άμεση συναισθηματική αντίδραση σε κάθε αναγνώστη, χωρίς καμία διάκριση. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο συνδυάστηκαν οι δυο παραπάνω γιορτές την ίδια ημέρα.

Ποίημα και κολάζ μικρής μαθήτριας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *