ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2019

blog main image

Και τι δεν είχαν οι ημέρες πριν τα Χριστούγεννα για εμάς: Ιστορίες με ισχυρά μηνύματα, περιγραφές Χριστουγεννιάτικων εθίμων άλλων χωρών, φυσικά τις αγαπημένες μας ευχετήριες κάρτες, γράμματα στον Άγιο Βασίλη, φαγώσιμα βραβεία, πολλά δωράκια, μικρές εκδηλώσεις από όλα τα τμήματα με τους γονείς να μας καταχειροκροτούν, πολύχρωμες χειροτεχνίες και ζωηρή εορταστική ατμόσφαιρα στο σχολείο μας για μικρούς και μεγάλους!

Όλα τα παραπάνω πλαισίωσαν την απονομή δελτίων προόδου και τις συζητήσεις με τους γονείς.  Το αποκορύφωμα όλων ήταν το βίντεο που προβλήθηκε, με διαφορετικές επιλογές ανάλογα το επίπεδο, πάντα με χρήση μόνο της Αγγλικής γλώσσας. Με τους μικρότερους συζητήσαμε το νόημα των Χριστουγέννων και απαντήσαμε ερωτήσεις κατανόησης της ταινίας σε διαγωνισμό ταχύτητας και μνήμης ανά ομάδες, ενώ οι μεγαλύτεροι προβληματίστηκαν για τη χρήση της τεχνολογίας και την επίπτωση αυτής στην ανθρωπότητα σε μια μελλοντική κοινωνία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε τις εύκολες εκπαιδευτικές λύσεις και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αποκτήσουν οι μαθητές μας γνώσεις και συνάμα μια προωθημένη θεώρηση της ζωής και της κοινωνίας μας. Οι συμμετέχοντες στην προβολή πραγματικά έφυγαν με πολλή τροφή για σκέψη, γεγονός που πυροδότησε τη διάθεση για εποικοδομητική συζήτηση μέσα στην τάξη, αφού αυτά τα θέματα είναι πολύ χρήσιμα όχι μόνο για γενικότερη πνευματική καλλιέργεια, αλλά και κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις Proficiency.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου γίνονται τα μαθήματα κανονικά.

Καλές γιορτές σε όλους και όλες, με υγεία και δύναμη για μάθηση και (αυτο)βελτίωση!

Ευχαριστούμε τα μαθητούδια μας για όλα τα όμορφα δωράκια τους.
Ειδικά αυτό το καταπληκτικό χειροποίητο δώρο μαθήτριάς μας αποτελεί μεγάλη τιμή! 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *