ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ: EU BACK TO SCHOOL

blog main image

Σε B2 “Lower”, C2 Proficiency, E’ Class, IELTS, TOEIC, Ανακοινώσεις/ Νέα σχολείου

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου υποδεχτήκαμε τον Μανόλη Κατσούγκρη στο σχολείο μας στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος E.U. Back To School. Ο Μανόλης Κατσούγκρης, τελειόφοιτος μαθητής του σχολείου μας και νυν εργαζόμενος στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βέλγιο, επέστρεψε στο παλιό σχολείο του ως επίσημος απεσταλμένος της Ε.Ε. για να μας μιλήσει για τις αξίες που πρεσβεύει η Ένωση, αλλά και τη ζωή εκεί.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, αφού η παρουσίαση ήταν διαδραστική και άκρως ενδιαφέρουσα, γεμάτη νέες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα μέλη της, δίνοντάς μας πολύτιμες ιδέες και για τη συγγραφή έκθεσης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι λύσεις για την κλιματική αλλαγή, την κατάργηση χρήσης πλαστικού, αλλά και ο έλεγχος της ποιότητας βασικών στοιχείων της ζωής μας, όπως το φαγητό που καταναλώνουμε ή το θαλασσινό νερό που κολυμπάμε.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές μας παρακολουθούσαν συνεχώς με αμείωτο ενδιαφέρον, κρατώντας σημειώσεις και προσέχοντας από τις διαφάνειες που έφτιαξε για εμάς ο Μανόλης μέχρι τα πολύ ενδιαφέροντα βίντεο που προέβαλε σχετικά με τα θέματα μας. Όλα έγιναν με χρήση της Αγγλικής γλώσσας, αυξάνοντας έτσι την ωφέλιμη επίδραση στους μαθητές.  Μερικά από τα βίντεο που συζητήσαμε ήταν τα εξής:

The European Commission explained

The EU’s 2030 goals for climate and energy

A Day in the Life of Elena in Greece

Single use plastics

The Environmental Implementation Review 2019

Στο τέλος, ο Μανόλης είχε quiz-έκπληξη, το οποίο περιείχε ερωτήσεις κατανόησης και μνήμης. Το κοινό απάντησε διαδικτυακά σε ομάδες, χρησιμοποιώντας τα tablets του σχολείου ή μερικά προσωπικά κινητά. Η πιο γρήγορη ομάδα με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις κέρδισε πεντανόστιμα Βέλγικα σοκολατάκια, τα οποία ήταν το επιστέγασμα στην ήδη γλυκιά γεύση που μας είχε αφήσει αυτή η συνάντηση. Καλή συνέχεια στο έργο του Μανόλη ευχόμαστε και σε άλλες παρόμοιες δράσεις με υγεία!

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες. Όλο το άλμπουμ θα βρείτε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *