ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

blog main image

Σε A’ Class, A’ Junior, B’ Class, B’ Junior, B2 “Lower”, C’ Class, C2 Proficiency, D’ Class, E’ Class, English in Panhellenic Exams, IELTS, TOEFL, TOEIC, Ανακοινώσεις/ Νέα σχολείου

Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και μόνο σε απόλυτη ανάγκη δικαιολογούνται απουσίες από το σχολείο. Οι γονείς στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται να ειδοποιήσουν το σχολείο για την απουσία.

Συχνές ή συστηματικές αργοπορίες δεν δικαιολογούνται. Να μην απουσιάζουν οι μαθητές από τα διαγωνίσματα χωρίς σοβαρή αιτία, δικαιολογημένη από τους γονείς.

Οι μαθητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους καθηγητές τους και τους συμμαθητές τους. Να μην προκαλούν ζημιές στα έπιπλα του σχολείου, να μην γράφουν στους τοίχους και στα θρανία και να διατηρούν το σχολείο καθαρό. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και κατά την διάρκεια του διαλείμματος. Η κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων γίνεται μόνο στην εξωτερική αυλή του σχολείου, όχι μέσα στις αίθουσες ή στον χώρο αναμονής.

 

Συνεργασία σχολείου – οικογένειας

 

Πιστεύουμε ότι για να υπάρξει επιτυχία στη μορφωτική προσπάθεια μας πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει συντονισμός προσπαθειών και στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας. Για το σκοπό αυτό, κάθε τρίμηνο, οι γονείς οφείλουν να έρχονται στο σχολείο για να ενημερώνονται από τη διευθύντρια και τους καθηγητές για την πρόοδο και διαγωγή των παιδιών τους και να παίρνουν τον έλεγχο προόδου. 

 

Η ακριβής ημέρα και ώρα για τους τριμηνιαίους ελέγχους αλλά και πληροφορίες για όλες τις δράσεις μας θα ανακοινώνονται στους γονείς μέσω Διαδικτύου:

1. στον τομέα “ανακοινώσεις” της ιστοσελίδας markoulaki.gr

2. στην εκπαιδευτική πλατφόρμα με τους κωδικούς των παιδιών σας myschool.markoulaki.gr

3. στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook www.facebook.com/markakischool   

4. στην ιδιωτική ομάδα γονέων στο facebook (βρείτε τον σύνδεσμο στον τομέα των ανακοινώσεων της ιδιωτικής μας πλατφόρμας)

 

Συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα αφορά τους μαθητές μπορεί να γίνει στην ορισμένη από τη διεύθυνση ώρα γονέων, είτε τηλεφωνικώς είτε στο γραφείο. Θα ενημερωθείτε στο γραφείο ποια είναι η ώρα αυτή εβδομαδιαίως για κάθε σχολική χρονιά. Συζητήσεις δε θα γίνονται πριν ή μετά το κάθε μάθημα, ώστε να  δοθεί η δέουσα προσοχή σε κάθε πρόβλημα κατά την ειδική ώρα συνάντησης με τους γονείς, αλλά και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Με πρωτοβουλία του σχολείου ή του γονέα πραγματοποιούνται μεμονωμένες συναντήσεις, ύστερα από σχετική συνεννόηση, για τη συζήτηση και επίλυση έκτακτων περιστατικών. 

Τα δίδακτρα πρέπει να καταβάλλονται σε 8 μηνιαίες δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την χειμερινή περίοδο, από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο και σε 2 δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την καλοκαιρινή περίοδο, από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο, ώστε να αποφευχθούν ανωμαλίες στη λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα παύσης της φοίτησης μετά την πάροδο δυο ανεξόφλητων μηνών.

 

Νέοι κανονισμοί για τήρηση της υγείας όλων και προστασία κατά του ιού

 

Όσον αφορά την ώρα και τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων:

🤩 Οι γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν οποιαδήποτε συμπτώματα ίωσης παρακαλούνται να μην τα στείλουν στο σχολείο. Να μας ενημερώσουν σχετικά κι εμείς θα φροντίσουμε το παιδί να παρακολουθήσει το μάθημα ηλεκτρονικά εφόσον η υγεία του το καθιστά δυνατό. 

🤩 Οι γονείς παρακαλούνται να μας ενημερώνουν άμεσα αν το παιδί τους ανήκει σε τάξη του ελληνικού σχολείου όπου εντοπίστηκε κρούσμα του ιού, κι ας μην έχει νοσήσει το ίδιο. 

🤩 Μέσα στο σχολείο, φοράμε πάντα μάσκα. Αυτό ισχύει για καθηγητές, μαθητές και γονείς. Θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στη σωστή χρήση μάσκας και θα υπάρξουν μικρά διαλείμματα ανακούφισης στην αυλή αν χρειαστεί.

🤩 Οι μαθητές παρακαλούνται να είναι στο σχολείο μας 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, όχι νωρίτερα για αποφυγή συνωστισμού και για τήρηση των κανονισμών.

🤩 Παρακαλούνται οι συνοδοί των παιδιών να τα αφήνουν και να περιμένουν  έξω από τους χώρους του σχολείου όσο είναι δυνατόν και σε απόσταση 1.5 μέτρου ανάμεσα σε εκείνους και άλλους κηδεμόνες. Το πολύ δυο άτομα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο της γραμματείας και αναμονής.

🤩 Η είσοδος, έξοδος και παραμονή στη σχολική αίθουσα θα γίνεται με ένα άτομο τη φορά σε απόσταση από τους υπόλοιπους.

🤩 Στο μικρό κενό ανάμεσα σε διαφορετικές τάξεις, θα απολυμαίνονται οι επιφάνειες των θρανίων και τα πόμολα. Οι αίθουσες θα έχουν φυσικό εξαερισμό συνεχώς και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε οι μαθητές να κάθονται σε απόσταση καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος.

 

Όσον αφορά τις εγγραφές:

🤩 Δεν κάνουμε προεγγραφές. Η εγγραφή στα περιορισμένα μας τμήματα γίνεται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας. Οι εγγραφές σταματούν μόλις θεωρήσουμε πλήρη τα τμήματα.

🤩 Η εγγραφή ενεργοποιείται, όχι με παραπάνω χρέωση, αλλά με προπληρωμή του πρώτου μήνα φοίτησης.

🤩 Η φοίτηση είναι 8μηνη. Επομένως, τα μαθήματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τελειώνουν τον Μάιο.

🤩 Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας και ιδίως η τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στα θρανία και τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

🤩 Όλα τα μαθήματα είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας. Αν όμως κάποιο τμήμα συμφωνήσει και το επιθυμεί, μπορούν να πραγματοποιηθούν κάποιες από τις ώρες μαθήματος στο Διαδίκτυο.

🤩 Σε περίπτωση μελλοντικής καραντίνας ή άλλης έκτακτης ανάγκης, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν όλα τα μαθήματα διαδικτυακά, χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό μαθήματος. Η εγγραφή αναπόφευκτα θα πραγματοποιηθεί μόνο για τους γονείς που συμφωνούν με την προοπτική διαδικτυακής συνέχειας σε περίπτωση ανάγκης.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *