Chat challenge!

blog main image

Σε A’ Class, A’ Junior, B’ Class, B’ Junior, B2 “Lower”, C’ Class, C2 Proficiency, D’ Class, E’ Class

Δεν αφήνουμε κάνενα χαρακτηριστικό της πλατφόρμας Zoom ανεκμετάλλευτο στα διαδικτυακά μας μαθήματα! Δύο νέοι τρόποι που χρησιμοποιούμε το chat (πεδίο γρήγορων γραπτών μηνυμάτων):

🆒 Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ξαφνικά φωνάζουμε chat challenge (πρόκληση στο chat)! Είναι και γλωσσοδέτης αν το πούμε γρήγορα! Με αστραπιαία ταχύτητα, πρέπει όλοι οι μαθητές να απαντήσουν μια ερώτηση γραπτά στο chat σε σχέση με το νέο αντικείμενο συζήτησης στο μάθημα. Βλέπετε ένα παράδειγμα στην εικόνα που συνοδεύει την ανάρτηση. Ευχάριστος χαμός από γέλια και πληκτρολόγια που σφυροκοπούν! Ανταποκρίνονται θετικά ακόμα και οι μικρότεροι μαθητές, ενώ οι προτάσεις που γράφονται είναι πολλές φορές εντυπωσιακές! Εξάλλου, αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας: Να μπει το νέο λεξιλόγιο σε προτάσεις σε μια αληθινή αλληλεπίδραση. Λεξιλόγιο εν δράσει!

🆒 Πλέον έχουμε ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό save chat (αποθήκευση της γραπτής συζήτησης) έτσι ώστε στο τέλος του μαθήματος όποιος συμμετέχων το θελήσει, μπορεί να αποθηκεύσει τη γραπτή συνομιλία του μαθήματος στον υπολογιστή του. Η συνομιλία περιέχει σχόλια και προτάσεις των καθηγητών, απαντήσεις των ασκήσεων, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεις με το νέο λεξιλόγιο ή παραδείγματα χρήσης γραμματικών φαινομένων. Επομένως, όλα αυτά μπορούν να μελετηθούν στον προσωπικό χρόνο των μαθητών και πιθανώς να προστεθούν στα διάσημα πλέον phrasebooks των μαθητών μας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *