Ανακοίνωση για δελτία προόδου Α’ τριμήνου, 2020-21

blog main image

Σε A’ Class, A’ Junior, B’ Class, B’ Junior, B2 “Lower”, C’ Class, C2 Proficiency, D’ Class, E’ Class, Ανακοινώσεις/ Νέα σχολείου

Οι έλεγχοι Α’ Τριμήνου αφορούν τους μαθητές μας όλων των επιπέδων και ηλικιών. Η δουλειά του τριμήνου ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς να μειωθεί ή να παραλειφθεί ύλη, με πολλές διασκεδαστικές επιπρόσθετες δραστηριότητες, στις οποίες η συμμετοχή συνυπολογίζεται στην αξιολόγηση των μαθητών. Όλα τα διαγωνίσματα πήραν ηλεκτρονική μορφή και προσαρμόστηκαν στις μαθησιακές ανάγκες του κάθε επιπέδου. (Διαβάστε περισσότερα για τα διαδικτυακά μας μαθήματα εδώ.)

Πραγματικά έγινε πολλή δουλειά από μαθητές και καθηγητές ώστε να βγει το αποτέλεσμα που έπρεπε. Αυτό φαίνεται και στον τρόπο αξιολόγησης, ο οποίος περιλαμβάνει τη γραπτή επίδοση των μαθητών σε μια ποικιλία διαγωνισμάτων (έκθεσης, γραμματικής και κυρίως βιβλίου), αφού συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η αξιολόγηση με ‘”βαθμούς” ή με “ποσοστά” είναι απαραίτητη όταν όλοι οι μαθητές, αργά ή γρήγορα, στοχεύουν σε εξετάσεις διπλωμάτων οι οποίες αξιολογούν ακριβώς με αυτό τον τρόπο. Το υποστηρίζουμε όλο αυτό με άφθονη προσωπική εργασία και χρόνο για όλα τα γνωστικά επίπεδα.

Όμως, η εικόνα του μαθητή στο δελτίο προόδου μας είναι πλήρης διότι δεν περιορίζεται σε ένα αριθμό μόνο. Υπάρχει εκτενής περιγραφική αξιολόγηση όλων των ικανοτήτων και παρουσίας μέσα στην τάξη, με σχόλια των καθηγητών και πίνακες καταγραφής, τα οποία βεβαίως συμπληρώνονται με τις συναντήσεις και συζητήσεις με τους γονείς κάθε τρίμηνο. Διαβάστε για το σύστημα αξιολόγησης στο σχολείο μας παρακάτω:

Σύστημα αξιολόγησης προόδου και ενημερώσεις γονέων

 

➡️ Οι έλεγχοι θα σταλούν με προσωπικό μήνυμα στον λογαριασμό του κάθε μαθητή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του σχολείου μας myschool.markoulaki.gr  το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου και θα περιέχουν περιγραφική αξιολόγηση και σχόλια των καθηγητών.

➡️ Διαβάστε στις ανακοινώσεις της πλατφόρμας μας myschool.markoulaki.gr τις ώρες που θα είναι διαθέσιμοι οι καθηγητές για τηλεφωνική και διαδικτυακή συζήτηση των δελτίων προόδου.

➡️ Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά μέχρι και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου. 

➡️ Ξεκινάμε ξανά μετά τις διακοπές την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, όπως όλα τα σχολεία.

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *