Ημέρα (& εβδομάδα) Ηχηρής Ανάγνωσης από την 1η Φεβρουαρίου

blog main image

Σε A’ Class, A’ Junior, B’ Class, B’ Junior, B2 “Lower”, C’ Class, C2 Proficiency, D’ Class, E’ Class, Ανακοινώσεις/ Νέα σχολείου

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εβδομάδα ηχηρής ανάγνωσης για όλα μας τα τμήματα του σχολείου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηχηρής Ανάγνωσης την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Οι δραστηριότητες ποικίλες και η καθεμία χωριστά μια υπέροχη μαθησιακή εμπειρία. 

Την Τετάρτη 1/2, στα πλαίσια μιας δράσης της ιστοσελίδας Scholastic & StoryVoice, συνδεθήκαμε με παρόντα όλα τα μικρούλια μας με Καναδά και παρακολουθήσαμε ζωντανά την ανάγνωση της όμορφης ιστορίας “Picture the Sky” από την ίδια τη συγγραφέα και εικονογράφο, Barbara Reid. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να στείλουμε τις ερωτήσεις μας στη Barbara και να ακούσουμε για το πώς εμπνεύστηκε για την ιστορία. Έπειτα, δημιουργήσαμε sketchnotes, δηλαδή εναλλακτικές σημειώσεις με οπτική απεικόνιση των λέξεων και διάφορη άλλη κωδικοποίηση / ερμηνεία των πληροφοριών. 

Οι μικρότεροι μαθητές, σε επόμενο μάθημα, χρησιμοποίησαν επίσης τον νέο μας παραμυθοπροβολέα και διηγήθηκαν άψογα γνωστά παραμύθια στα Αγγλικά, όπως η Τοσοδούλα. Όλα αυτά πάντα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, με φόντο τη σκηνή μας και ειδικό φωτισμό.

Με τους μεγαλύτερους μαθητές είδαμε Storyline βίντεο όπου διάσημοι ηθοποιοί του Hollywood διαβάζουν υπέροχες ιστορίες, με πρωταγωνίστριες, για παράδειγμα, φιλόδοξα κορίτσια με μεγάλα όνειρα που υπερβαίνουν το κοινωνικό κατεστημένο ή με θέμα την ιστορία της μαύρης φυλής. Κάθε βίντεο και με ένα ξεχωριστό διδακτικό μήνυμα για τα παιδιά παράλληλα με άρτια χρήση της γλώσσας. 

Οι δραστηριότητες που ακολούθησαν ήταν κι εκείνες πρωτοποριακές και τα παιδιά πραγματικά έλαμψαν μέσα από αυτές. Έφηβοι μαθητές κατόρθωσαν να συνδυάσουν τις (συχνά σύνθετες) έννοιες των ιστοριών σε εξάγωνα χαρτιού που εφάπτονται μεταξύ τους ανάλογα με την εννοιολογική σύνδεση. Ένα παιχνίδι λογικής, κριτικής σκέψης και πάντα με χρήση της Αγγλικής γλώσσας, μέσα από την οποία οι ταλαντούχες ομάδες μαθητών παρουσίασαν τις συνδέσεις των εξαγώνων. 

Άλλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν μέσω του Google Earth την πορεία των πρωταγωνιστών της ιστορίας ή να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πληκτρολόγηση λέξεων, ακριβώς όπως ο αγαπημένος τους χαρακτήρας. 

Δουλεύουμε αδιάκοπα για να δημιουργούμε βήμα-βήμα πρωτόγνωρες μαθησιακές εμπειρίες για παιδιά όλων των ηλικιών! Η αμοιβή μας είναι το τελικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα αποτελέσει αγαπημένη μνήμη για τα παιδιά στο μέλλον. Συνεχίζουμε εξίσου δημιουργικά! 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *